Misja fundacji

Podstawowym celem działania Fundacji jest:

• Propagowanie i rozpowszechnianie wiedzy o wpływie umysłu na organizm człowieka.
  • Nawiązywanie współpracy z osobami fizycznymi i prawnymi oraz podmiotami nie posiadającymi osobowości prawnej, zajmującymi się problematyką ochrony zdrowia, profilaktyką zdrowotną oraz propagowaniem zdrowego trybu życia.
  • Finansowanie przedsięwzięć mających na celu popularyzację wiedzy na temat wpływu stanu umysłu na organizm człowieka.
  •  Działalność na rzecz organizacji, których celami statutowymi jest szeroko pojęta ochrona i profilaktyka zdrowotna.

Aby realizować te cele,
Fundacja zajmuje się między innymi propagowaniem idei zawartych w książce pt.:
Niewyobrażalne. Potęga i paradoksy naszych umysłów