Witold Bońkowski

Witold Bońkowski – ur. w 1940 r., ukończył studia prawnicze na Uniwersytecie im. Adama Mickiewicza w Poznaniu, przez ponad 40 lat związany z branżą motoryzacyjną, pasjonat zasad zdrowego trybu życia, Kawaler Orderu Uśmiechu.

Od autora:
"Osieroconym i niepełnosprawnym dzieciom życzę, aby miejsce opuszczenia zostało w ich sercach na stałe zajęte przez miłość. Bo nie mądrość filozofów ani majątki bogaczy, ale tylko miłość nie zna zdrady, wolna jest od wszystkiego, co niskie, a w trudnych chwilach pozwala głębiej spojrzeć w samego siebie i lepiej zrozumieć innych.

Likwidacja w naszej Ojczyźnie instytucjonalnych domów dziecka jest moim marzeniem. Marzenie to pozostawiam następnym pokoleniom.

Nie znajduję słów, by oddać hołd Rodzicom dzieci dotkniętych chorobą!

Serca tych Rodziców biją mocno i cicho.
Te serca znają tylko jeden język
– jest nim CISZA."