Opinia Pana Piotra Krawczyka

Odbieram tę książkę nie tylko jako ciekawa lekturę, lecz przede wszystkim jako pomoc i poradnik w chwilach zwątpienia i zawirowań życia. Zmartwienia, nienawiść, choroby, stres, cierpienia towarzyszą nam każdego dnia. Dzięki przystępnemu opisowi jak te zmory działają, jaki zgubny skutek mają na nas i jak się z nimi obchodzić – budzą we mnie świadomość, dają nadzieję i wiarę. Kiedy czyta się tę książkę, często odnosi się wrażenie, że gdzieś w środku duszy to wszystko, co opisuje autor, jest mi znane i bliskie. Tylko przez włączenie się w „szczurzą gonitwę”, gubimy się i zatracamy elementarną i instynktowną wiedzę, co jest dla nas dobre, a co nas niszczy. Tracimy czas na nieważne, błahe  sprawy, które zaśmiecają tylko nasze serce i głowę. Czasami musi nam ktoś te prawdy „podsunąć na dłoni”, żebyśmy mogli się na chwile zatrzymać i zastanowić. Ta książka tak właśnie na mnie działa. Czy miłość jest kluczem do zdrowia? Banalne pytanie – każdy zna odpowiedz… . Ale, ilu z nas nie znajduje czasu, żeby to świadomie przeżywać. Dziękuję za przypomnienie mi o tej najważniejszej prawdzie życiowej i wielu innych.

Na koniec chciałbym też wyrazić mój ogromny szacunek i podziw dla talentu literackiego, fachowej wiedzy, konsekwencji i wytrwałości w realizacji projektu tej książki.

Życzę, żeby działanie fundacji było pełnym sukcesem, wsparciem dla potrzebujących i wypełniało  serce każdego dnia nieograniczoną satysfakcją.

Z wyrazami uznania
Piotr Krawczyk